Gezondheidsverklaring

Je moet lichamelijk en geestelijk gezond genoeg zijn om je rijbewijs te halen. Dit checkt het CBR met een gezondheidsverklaring. Het is verstandig om deze al in te vullen bij het CBR voordat je aan je rijopleiding gaat beginnen. Mocht het CBR besluiten dat er een onderzoek naar je rijgeschiktheid nodig is, dan heb je alle tijd dit onderzoek te doorlopen. In enkele gevallen wordt besloten dat je niet geschikt bent om te rijden en dan is het zonde als je er al een halve opleiding op hebt zitten.

Gelijk invullen

Theorie-examen

Je kunt het beste beginnen met (het leren van) de theorie voordat je met je rijlessen begint. Zo haal je meer uit je rijlessen en kun je aan het begin van je rijopleiding het theorie-examen afleggen. Als je slaagt voor het theorie-examen, is die uitslag 1,5 jaar geldig. In de meeste gevallen is er dan genoeg tijd om je rijopleiding af te maken en praktijkexamen te doen!

Theorie examen aanvragen

Praktijkles

Er moet hard gewerkt worden, maar wel op een leuke manier. Wat je leert tijdens de lessen is voor iedereen hetzelfde, maar niet iedereen leert op dezelfde manier. Je gaat samen met de instructeur op zoek naar de leermethode die het beste bij jou past. Verkeersschool Niels vindt dat een van de leukste dingen die bij het lesgeven hoort!

De eerste lessen staan in het teken van voertuigbeheersing, dit is de basis in je rijopleiding. Zonder een stevige basis wordt het erg lastig om je op de andere taken van het rijden te concentreren. Wanneer je het voertuig onder controle begint te krijgen gaan we deze handelingen toepassen op bijzondere verrichtingen en eenvoudige verkeerssituaties. Nu begint het steeds leuker te worden doordat je meer kunt en beter begint te begrijpen wat je met het voertuig in het verkeer aan het doen bent. Je gaat ook steeds meer taken zelfstandiger uitvoeren in moeilijkere situaties. Richting het einde van je rijopleiding word je door je instructeur helemaal klaargestoomd om praktijkexamen te gaan doen.

Schrijf je direct in!

Tussentijdse toets

Voordat je het praktijkexamen doet heb je nog de keuze om een tussentijdse toets te doen. Dit is een soort proefexamen die even lang duurt als een praktijkexamen en je doet dezelfde dingen. Op deze manier krijg je een idee hoe het praktijkexamen eruit gaat zien. Je kunt zelfs vrijstelling krijgen van de bijzondere verrichtingen op je praktijkexamen als je deze tijdens de tussentijdse toets goed, vlot en veilig uitgevoerd hebt.

Meer informatie

Praktijkexamen

De laatste stap van je rijopleiding! Het praktijkexamen is jouw moment om aan de CBR examinator te laten zien wat je tijdens je rijopleiding geleerd hebt en dat je dit veilig en zelfstandig uit kunt voeren. Het praktijkexamen kun je niet zelf reserveren maar moet door je rijschool worden gedaan. Om dit voor jou te kunnen doen zal je ons eerst moeten machtigen via de website van het CBR. Log in, kies rijschool machtigen en voer ons rijschoolnummer 1052F1 in.

Let op! je moet de gezondheidsverklaring hebben ingevuld en het theorie-examen hebben behaald om het praktijkexamen definitief in te kunnen plannen. Uiteraard gaan we een definitieve datum kiezen in overleg met jou.

Meer informatie / rijschool machtigen
Contactgegevens

Verkeersschool Niels
Leendert den Bergerstraat 14
1785 GL Den Helder

Mobiel:0657657233
Website:www.verkeersschoolniels.nl
Email:info@verkeersschoolniels.nl
BTW-nr:NL002183254B77
KvK-nr:73537632
Rijschoolnr:1052F1


Openingstijden
Maandag 09:00 - 18:00
Dinsdag 09:00 - 18:00
Woensdag 09:00 - 18:00
Donderdag 09:00 - 18:00
Vrijdag 14:00 - 18:00
Zaterdag 09:00 - 13:00
Zondag Gesloten
© Copyright 2024 Verkeersschool Niels